کاهش وابستگی به بیرون از مرزها با ساخت بزرگترین آب شیرین‌کن خاورمیانه در ولایت سیستان

کابل- ایرنا- وعده‌ی رئیس جمهور فقید جمهوری اسلامی برای تامین آب شیرین در ولایت سیستان با بهره‌برداری از بزرگترین آب شیرین‌کن خاورمیانه در خشکی، تحقق یافت.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، در طول سال‌های اخیر نسخه‌های فراوانی توسط مسئولان و کارشناسان امر برای حل مشکلات ناشی از خشکسالی در پهناورترین ولایت ایران یعنی سیستان و بلوچستان پیچیده شد که برخی از آنها در همان ابتدای امر با شکست مواجه شد و برخی نظیر آبرسانی سقایی با مشکلات فراوان هنوز هم به کار خود ادامه می‌دهد تا حداقل نیاز برخی قریه‌ها در هر شبانه‌روز رفع شود.

اما میان تمامی این طرح‌ها حدود 2 سالی است که عزم‌ها جزم شده تا روزنه‌ی امید در دل مردم سیستان و بلوچستان به ویژه در منطقه سیستان که با خشکسالی‌های بیش از 2 دهه، قهر طبیعت و بدعهدی کشور همسایه در رهاسازی حقابه دریای هلمند که سالانه 820 میلیون متر مکعب است، دست و پنجه نرم می‌کند، روشن شود.

دولت سیزدهم شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی رسیدگی به مشکلات مردم و ضعف‌ها و کاستی‌های برجا مانده از دولت‌های قبل شتاب بیشتری گرفت به گونه‌ای که گام‌های رئیس جمهور فقید ایران برای پایان دادن به محدودیت‌های آبی کار خود را با اجرای طرح بزرگ جهاد آبرسانی، آغاز انتقال آب از دریای عمان، ساخت آب‌شیرین‌کن‌ها و افزایش ظرفیت شیرین‌سازی آب از دریا و حفر چاه‌های آب ژرف آغاز کرد و اینها تنها گوشه‌ای از اقدامات دولت سیزدهم برای رفع مشکلات آبی در سیستان است.
کاهش وابستگی به بیرون از مرزها با ساخت بزرگترین آب شیرین‌کن خاورمیانه در ولایت سیستانکاهش وابستگی به بیرون از مرزها با ساخت بزرگترین آب شیرین‌کن خاورمیانه در ولایت سیستانکاهش وابستگی به بیرون از مرزها با ساخت بزرگترین آب شیرین‌کن خاورمیانه در ولایت سیستان

کارخانه آب‌شیرین‌کن سیستان قرار بود با دستان پُر خیر و برکت رئیس جمهور شهید ایران افتتاح شود؛ اکنون با اجرای این طرح بزرگ و منحصربه فرد، ضمن تأمین آب نیمی از جمعیت زاهدان و منطقه سیستان، وابستگی آب شرین این مناطق به خارج از مرزها کاهش می‌یابد اگر چه وضعیت منابع آبی در این خطه که 11.4 درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده از سایر نقاط به مراتب بدتر است، اما مردمانی که خشکسالی و کمبود آب امانشان را بریده و رس زمین‌هایشان را کشیده، اینک به همت دولت سیزدهم امید به دلشان بازگشته، چرا که طبق گفته خودشان صدایشان به گوش متولیان رسیده و عزم مسوولان امر برای کاهش این محدودیت‌های آبی جزم شده است.

با این تفاسیر ، در حالی علی‌ اکبر محرابیان وزیر نیرو ایران در سفر به سیستان و بلوچستان بزرگترین آب شیرین کن خاورمیانه در خشکی را با هدف تامین آب زاهدان و سیستان وارد مدار کرد که قرار بود این طرح با حضور شهید آیت الله رئیسی در دومین سفر ولایتی به این منطقه افتتاح شود اما وقوع حادثه چرخبال حامل ایشان و هیئت همراه، حسرت دیدار رئیس جمهور مردمی را بر دل ساکنان این دیار تا ابد نشاند.

طرحی که قرار بود با دستان پُر خیر و برکت رئیس جمهور شهید افتتاح شود و با اجرای این طرح بزرگ و منحصربه فرد یعنی «کارخانه آب‌شیرین‌کن» که ضمن تأمین آب نیمی از جمعیت زاهدان و منطقه سیستان، وابستگی آب آشامیدنی این مناطق به خارج از مرزها کاهش می‌یابد.

با وجود این، بیش از سه سال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذشت، دولتی که به ریاست شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به گفته بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای مانده از دولت پیش از خود نبوده است.

با این حال اما شهید آیت الله رئیسی بدون لحظه‌ای درنگ و از همان روز نخست آستین همت را بالازده و با تلاش مجدانه، مجاهدانه و شبانه‌روزی، یک به یک در پی باز کردن گره‌های کور مدیریتی گذشته و سامان دادن به اوضاع آشفته کشور برآمده است.

مروری بر تلاش‌های انجام شده برای تأمین آب
 

تأمین آب آشامیدنی منطقه سیستان تا قبل از سال 1370 از دریای سیستان توسط کانالی به نام نهر شهر تأمین می‌شده و روستاهای منطقه فاقد شبکه سراسری آب آشامیدنی بوده است.
در دهه 60 طرحی به نام طرح آبرسانی به 820 قریه در سیستان اجرا و از طریق مخازن چاه نیمه و ساخت تصفیه‌خانه روستایی در شهرستان زهک در مجاورت چاه نیمه‌ها آب آشامیدنی سالم به روستاهای سیستان منتقل شد و تقریباً تمام روستاهای منطقه از آب سالم و بهداشتی بهرمند شدند.

در دهه 70 آب شهر زابل با اجرای خط انتقال به مخازن چاه نیمه منتقل و آبرسانی به شهر زابل توسط لوله به تصفیه خانه زابل انتقال و وارد شبکه شهری شد.

پایان پیام/

۰ Persons

Your Comment

You are replying to: .